culinaire
zaken
.nl
Gepocheerde kaasbolletjes met spinazie
(Malfatti)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
900
500
150
100
100
2
-
-
-
gram
gram
gram
gram
gram
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
spinazie (diepvries)
kaas (Cottage Cheese)
kaas (parmezaans)
boter (room-)
bloem ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Maak de spinazie grondig schoon. Laat de spinazie 5 tot 10 minuten koken met aanhangend water en peper en zout. Laat hem slinken en laat hem daarna zeer goed uitlekken. Het is belangrijk dat u al het water met uw handen uit de spinazie knijpt, anders zullen de kaasbolletjes in het pocheerwater uiteen vallen. Prak de ricotta of wrijf de huttenkase door een zeef en meng deze met de eieren, de helft van de parmezaanse kaas, zout, peper en nootmuskaat naar smaak. Kneed het mengsel goed door, vorm het tot bolletjes ter grootte van een walnoot en wentel ze door de bloem. Breng een grote tot de helft gevulde pan met water aan de kook en laat de bolletjes voorzichtig in het water vallen. Houd het water tegen de kook aan tot de bolletjes er weer bovenop drijven en schep ze daarna, met een schuimspaan, voorzichtig uit de pan. Doe de malfatti in een warme schaal, begiet ze met gesmolten boter en bestrooi ze met de rest van de parmezaanse kaas.
Voedings-
waarde
Energie1865 KiloJoules
444 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
24 gram
30 gram
5 gram