culinaire
zaken
.nl
Gentse prei-aardappelschotel met ei
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
450
4
2
150
25
8
2
1
1
gram
deciliter
deciliter
gram
gram
stuks
stuks
pak
zakje
prei a la creme (diepvr)
water
melk ingrediënt info
kaas
boter (room-)
ei (kip)ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
puree (aardappel-,instant
amandel (schaafsel) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Rasp de kaas.
Berei-
ding
Prei laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 225 graden Celcius. Eieren in 3 minuten zacht koken, laten schrikken en pellen. Tomaten in stukjes snijden. Door prei tomaat en geraspte oude kaas scheppen. In ovenschotel scheppen. Eieren erop leggen. Puree maken van poeder, water en melk. In spuitzak met grove spuitmond scheppen. In ruitvorm op prei spuiten. Boter in klontjes erover verdelen. Bestrooien met geschaafde amandelen. In midden van oven in circa 25 minuten goudbruin laten kleuren.
Voedings-
waarde
Energie1623 KiloJoules
386 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
27 gram
1 gram