culinaire
zaken
.nl
Gemarineerde vis op spitjes
(Brocheta de pescado marinada)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
300
15
7
3
2
2
1.50
1
1
0.25
-
-
gram
gram
theelepel
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
stuks
stuks
teentje
theelepel
naar smaak
naar smaak
visfilet
tomaat ingrediënt info
sap (citroen-)
olie (olijf-) ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
ui ingrediënt info
paprika (groen) ingrediënt info
courgette (groen)ingrediënt info
peper (groen) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
oregano ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Snij de courgette in plakken van ongeveer 1 centimeter dik. Kook de plakken courgette ongeveer 3 minuten in een laagje water. Laat de plakken courgette goed uitlekken. Vermeng de fijngehakte peterselie met het citroensap, de fijngehakte groene peper, knoflook, oregano, zout en peper. Voeg al roerende kleine beetjes olie toe tot de saus goed gemengd is. Snij de visfilets in niet al te kleine blokjes. Doe de blokjes vis en de plakken courgette in de marinade en schep alles goed door elkaar. Marineer de vis en de courgette ongeveer 30 minuten. Laat de vis en de courgette uitlekken en vang de marinade op. Steek om en om vis, courgette, partjes ui, stukjes paprika en stukjes tomaat op pennen of satestokjes. Grilleer de vispennen ongeveer 6 minuten onder de voorverwarmde ovengrill. Keer ze regelmatig om en bestrijk ze af en toe met de marinade. Serveer de pennen direct.
Voedings-
waarde
Energie1942 KiloJoules
462 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
21 gram
27 gram
6 gram