culinaire
zaken
.nl
Gegratineerde witlof met tong
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
15
6
1
-
gram
gram
struik
zakje
naar smaak
rundertong (gekookt,plak)
kaas (Edam)
witlof
saus (kaas-)
nootmuskaatingrediënt info
Berei-
ding
De punt uit de witlof snijden. Witlof wassen en ongeveer 18 minuten in water met zout koken. De struikjes goed laten uitlekken. Intussen grill of oven op hoogste stand voorverwarmen. Kaassaus maken volgens bereidingswijze op zakje. Wat nootmuskaat door de saus roeren. Ieder struikje witlof in een plakje tong rollen en naast elkaar in een ingevette ovenschaal leggen. De saus erover schenken en bestrooien met geraspte kaas. De kaas onder de grill of bovenin de oven lichtbruin laten kleuren.
Voedings-
waarde
Energie591 KiloJoules
141 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
19 gram
14 gram
16 gram