culinaire
zaken
.nl
Gegratineerde eieren met champignonsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2.50
150
1
1
25
25
6
1
1
-
-
deciliter
gram
deciliter
deciliter
gram
teentje
stuks
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
bouillon
champignon ingrediënt info
wijn (wit,droog)
room (slag-)
bloem ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
ui ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Fruit de kleingesneden ui 4 minuten in de in een pan verhitte boter. Roer de bloem door het mengsel. Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de bouillon en de witte wijn er aan toe tot een gebonden saus ontstaat. Voeg de fijngehakte champignons en peterselie toe en laat de saus 5 minuten zachtjes doorkoken. Roer de slagroom door de saus en maak alles op smaak met wat zout en peper. Leg de gehalveerde eieren in een ovenschaal. Schenk de saus erover. Bak het gerecht in een op 175 graden Celcius voorverwarmde oven in 17 minuten tot alles door en door warm is en er een lichtbruin korstje op de saus is ontstaan.
Voedings-
waarde
Energie1194 KiloJoules
284 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
14 gram
15 gram
2 gram