culinaire
zaken
.nl
Gegratineerde asperges
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
30
30
45
-
-
gram
gram
gram
gram
naar smaak
naar smaak
asperge (wit) ingrediënt info
boter (room-)
kaas
kaas (parmezaans)
nootmuskaatingrediënt info
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Rasp de kaassoorten.
Berei-
ding
Maak de asperges schoon en kook ze 20 minuten in kokend gezouten water; ze moeten niet te lang gekookt worden, want ze gaan nog in de oven. Laat ze goed uitlekken en laat ze nog circa 10 minuten op een doek liggen om het laatste nat eruit te laten trekken. Snij ze in stukken van 5 centimeter en verwijder stukken die te hard zijn. Beboter een kleine vuurvaste ovenschotel licht en leg er een bodem asperges in. Bestrooi met wat van de gemengde geraspte kaas, nootmuskaat en peper. Bedek met een tweede laag geraspte kaas, nootmuskaat en peper. Bedek met een tweede laag asperges en bestrooi weer met kaas, nootmuskaat en peper. Bedruip met gesmolten boter en laat 10 minuten in een hete oven gratineren.
Voedings-
waarde
Energie673 KiloJoules
160 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
3 gram
8 gram
2 gram