culinaire
zaken
.nl
Gebakken forel met amandelen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
50
30
4
1
0.50
-
-
gram
gram
gram
stuks
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
amandel (schaafsel) ingrediënt info
boter (room-)
bloem ingrediënt info
forel
peterselie ingrediënt info
citroen
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Bestrooi de forellen met wat zout en peper en wentel ze door wat bloem. Verhit de boter in een koekepan en bak hierin de forellen in 10 minuten aan weerskanten mooi bruin en gaar. Haal de forellen uit de pan, leg ze op een schaal en houd ze warm. Bak het amandelschaafsel in de bakboter op niet al te hoog vuur bruin en krokant. Bestrooi de gebakken forellen met de amandelen en garneer het gerecht met enkele toefjes peterselie en wat partjes citroen. Geef hierbij aardappelcroquetjes en een groene salade.
Voedings-
waarde
Energie3397 KiloJoules
809 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
13 gram
80 gram
2 gram