culinaire
zaken
.nl
Frikadellen met spinazie
(Cailettes aux epinards)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
500
200
125
2
-
-
gram
gram
gram
gram
eetlepel
naar smaak
naar smaak
spinazie
varkenslever
varkensdarm
spek
cognac
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Week de varkensdarm in lauw water. Snij de lever en het spek in blokjes. Leg een paar blokjes spek apart voor de garnering. Was de spinazie goed en snij de blaadjes in dunne reepjes. De groente niet fijnhakken. Leg de lever en het spek met de spinazie in een schaal. Schep alles goed door elkaar, voeg wat zout en peper toe en giet de cognac erover. Meng alles door elkaar. Snij de varkensdarm in vierkantjes van ongeveer 10 centimeter, leg op elk vierkantje wat van het levermengsel ter grootte van een ei en vouw de darm dicht. Leg de pakketjes in een lage ovenschaal, leg op elk pakketje een blokje spek en braad de frikadellen 25-30 minuten in de voorverwarmde oven (220 graden Celcius, gasovenstand 5-6).
Voedings-
waarde
Energie2010 KiloJoules
479 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
9 gram
51 gram
3 gram