culinaire
zaken
.nl
Entrecotes met champignonsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
1
50
4
2
1
-
-
gram
deciliter
gram
stuks
eetlepel
bekertje
naar smaak
naar smaak
champignon ingrediënt info
bouillon (runder-)
boter (room-)
runderentrecote
bloem ingrediënt info
creme fraiche ingrediënt info
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Snij de champignons in plakjes en bak ze in 25 gram boter 3 minuten op een hoog vuur. Roer de bloem erdoor en laat het mengsel op een laag vuur 1 minuut pruttelen. Roer de bouillon (evt. van tablet) erdoor, laat de saus roerend aan de kook komen en dik worden. Voeg de creme fraiche toe en laat de saus 5 minuten zachtjes koken. Laat de rest van de boter in een koekepan op een hoog vuur lichtbruin worden en schroei de entrecotes snel aan beide kanten dicht. Draai het vuur iets lager en laat de entrecotes gaar worden naar keuze: (rood: 1.5-2 min; rose: 2-3 min; doorbakken: 3-4 minuten aan elke kant). Bestrooi het vlees met zout en peper. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Voedings-
waarde
Energie1302 KiloJoules
310 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
7 gram
38 gram
2 gram