| culinaire zaken .nl |
Cornedbeef met bruine bonen | |||
| Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
| Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 08:00 Bereiding : 01:20 | |
| Indelingen | Eenpansgerecht | Goedkoop | Makkelijk | |
| Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
| 450 300 2 1 1 1 1 1 |
gram gram takje theelepel stuks pak eetlepel scheutje |
cornedbeef boon (bruin,droog) selderij (blad-) ![]() basilicum (vers) ![]() bouillon (vlees-,tablet) mix (bruine boon) margarine aromat (vloeibaar) | ||
| Voor- berei- ding |
In pan met ruim kokend water bruine bonen circa 8 uur weken. In kopje selderij fijnknippen. Corned beef in reepjes snijden. | |||
| Berei- ding |
Aan bruine bonen met weekvocht toevoegen: helft van selderij, basilicum, en bouillontablet. Met deksel op pan in circa 1 uur bijna gaar koken. Afgieten, 3 deciliter bonenvocht opvangen. In kommetje mix weken. Door bruine bonen mengen, 3 deciliter bonenvocht toevoegen. circa 10 minuten zachtjes koken. Op smaak brengen met vloeibaar aroma. Overdoen in schaal. Cornedbeef erdoor scheppen. Rest van selderij erover strooien. | |||
| Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2051 KiloJoules 488 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 38 gram 30 gram 20 gram |