culinaire zaken .nl |
Boerenkool met rookworst | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Goedkoop | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 500 2 2 2 - - |
kilogram gram stuks stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
aardappel kool (boeren-) ui worst (rook-) room peper (wit) zout | ||
Berei- ding |
Schil en was de aardappelen. Was de gesneden boerenkool. Snij de uien fijn. Zet de boerenkool met wat zout op met een laagje water en laat dit in ongeveer 30 minuten zacht gaarkoken. Zet de aardappelen in ruim water met wat zout op en laat de dit in ongeveer 18 minuten gaarkoken. Fruit de uien in een pan. Giet de aardappelen en de boerenkool af. Stamp de boerenkool door de aardappelen. Voeg wat peper, de room en de gefruite uitjes toe. Combineer dit met warme rookworst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4208 KiloJoules 1002 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 51 gram 32 gram 13 gram |