culinaire
zaken
.nl
Biefstukjes met rode wijnsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2.50
75
4
2
-
-
-
deciliter
gram
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
wijn (rood)
boter (room-)
runderbiefstuk ingrediënt info
bouillon (poeder)
peper (wit) ingrediënt info
zout
tijm ingrediënt info
Berei-
ding
Verhit 25 gram boter in een koekepan. Bak de bieftsukjes in 4 minuten bruin (van binnen rose). Bestrooi ze met zout en peper. Schep ze op een warme schaal en houd ze warm. Roer de wijn door het bakvet en breng dze aan de kook. Roer de aanbaksels los en laat de wijn tot circa de helft inkoken. Roer de bouillonpoeder en tijm erdoor. Snij de rest van de boter in klontjes en klop deze een voor een door de wijn tot een mooi gebonden saus ontstaat.
Voedings-
waarde
Energie1475 KiloJoules
351 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
1 gram
36 gram
0 gram