culinaire
zaken
.nl
Andijviestamppot
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
600
1
40
20
2
-
kilogram
gram
deciliter
gram
gram
stuks
naar smaak
aardappel ingrediënt info
andijvie ingrediënt info
melk ingrediënt info
boter (room-)
margarine
ui ingrediënt info
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Was de andijvie en snij de andijvie dun. Schil, was en kook de aardappelen in ruim water in 15 tot 18 minuten flink gaar. Snipper de uien zeer fijn. Fruit de uien in wat boter. Giet de aardappelen af en stamp direct de dungesneden andijvie erdoorheen met een kluitje boter en vers gemalen peper. Maak de stamppot smeuig met de melk. Laat de stamppot ongeveer 10 minuten staan om de andijvie de kans te geven zijn vocht af te staan. Voeg de gefruite uien toe.
Voedings-
waarde
Energie1504 KiloJoules
358 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
47 gram
8 gram
13 gram