culinaire
zaken
.nl
Aardappel-gehakt-gratin
(Complete maaltijd uit de oven)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
800
600
300
250
2
2
2
2
1.50
1
0.50
0.50
0.50
-
-
gram
gram
gram
gram
stuks
stuks
eetlepel
teentje
eetlepel
theelepel
theelepel
theelepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
aardappel ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
gehakt (runder-)
kaas
prei
ui ingrediënt info
olie ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
puree (tomaten-)ingrediënt info
mosterd
rozemarijn ingrediënt info
majoraan (gedroogd)
tijm ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Gebruik voor dit gerecht vastkokende aardappelen. Schil de aardappelen, snij ze dwars doormidden en kook ze 5 minuten in licht gezouten water halfgaar. Giet het water af en laat de aardappelen afkoelen. Rasp de kaas.
Berei-
ding
Pel de uien en de teentjes knoflook en hak beiden fijn. Verhit een scheutje olie in een koekepan en roerbak het gehakt, samen met de uien knoflooksnippers, goudbruin en rul. Roer er de mosterd en tomatenpuree door en kruid met peper, zout, marjolein, tijm en rozemarijn.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.

Maak de preien schoon en snij ze in stukken. Stoof deze gaar in een bodempje water en laat ze uitlekken. Was de tomaten en snij deze in plakjes. Snij de afgekoelde aardappelen in schijfjes.

Beleg de bodem van een vuurvaste ovenschaal met een laag aardappelschijfjes. Ga verder met prei, gebakken gehakt en tenslotte tomaat. Herhaal deze laagjes en eindig met aardappelschijfjes, gemengd met prei. Kruid elk laagje met peper en zout en strooi er geraspte kaas over. Bestrooi de bovenkant van de gratin met de rest van de kaas.

Schuif de schaal in de oven en laat het gerecht 30 minuten garen.
Voedings-
waarde
Energie3563 KiloJoules
848 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
69 gram
39 gram
12 gram