culinaire
zaken
.nl
Zuurkool met ananas en rozijnen 1
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
1
1
1
1
gram
zakje
blik
zakje
zakje
gehakt (runder-)
rozijn ingrediënt info
ananas (stukjes) ingrediënt info
kool (wijnzuur-)
puree (aardappel-)
Voor-
berei-
ding
Blik ananas uit laten lekken, sap opvangen.
Berei-
ding
Zakje zuurkool met wat water en het ananassap opzetten en laten koken tot het gaar is. Ondertussen gehakt rullen en door de gare zuurkool stampen. Rozijnen er door mengen

Ananasmengsel in een ovenschaal doen en afdekken met aardappelpuree. Eventueel bestrooien met een beetje paneermeel en hier en daar een klontje boter leggen.

De ovenschotel circa 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden Celcius plaatsen.
Voedings-
waarde
Energie1759 KiloJoules
419 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
0 gram
22 gram
0 gram