culinaire
zaken
.nl
Gebakken aubergine
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
75
5
2
1
1
1
1
1
1
1
-
-
gram
centiliter
stuks
eetlepel
theelepel
teentje
eetlepel
stuks
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
meel (zelfrijzend bak-)
water
ei (kip)ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
munt (gedroogd) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
eiwit
citroen
aubergine ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
1. Roer van het zelfrijzend bakmeel, de eieren, 1 eetlepel olie, het water, de munt, de peterselie, een snufje zout en een snufje peper een beslag zonder klontjes.
2. Snij de kroon van de aubergine. Was de aubergine en snij hem in de lengte in 6 plakken.
3. Klop het eiwit schuimig en stijf en spatel het snel door het beslag.
4. Verhit een laagje olie op een hoog vuur in een grote koekepan.
5. Haal, als de olie begint te dampen, 3 plakken aubergine om beurt door het beslag, zodat ze er helemaal mee bedekt zijn. Leg ze direct in de hete olie en bak ze aan beide kanten bruin en gaar (circa 8 minuten). Laat de plakken op keukenpapier uitlekken terwijl de andere 3 plakken worden gebakken.
6. Serveer de gebakken aubergine op een schaal en geef de partjes citroen er apart bij.
Voedings-
waarde
Energie1315 KiloJoules
313 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
43 gram
15 gram
8 gram