culinaire
zaken
.nl
Vleestomaten gevuld met champignons en geitekaas
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
150
30
8
8
2
2
2
2
1
1
-
-
gram
gram
stuks
stuks
eetlepel
bakje
theelepel
eetlepel
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
kaas (geite-,Holland)
kaas
olijf (gevuld)
tomaat (vlees-) ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
champignon ingrediënt info
sap (citroen-)
meel (paneer-)
kruiden (Provencaals)ingrediënt info
ui ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Snijd van de bolle kant van de tomaten een kapje af en hol de tomaten uit. Bestrooi de binnenkant met zout en peper en laat de tomaten omgekeerd uitlekken. Hak de champignons fijn in de keukenmachine. Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een koekepan en fruit de ui even aan. Schep de champignons erdoor en bak deze al omscheppend tot het vocht verdampt is. Breng op smaak met citroensap en peper. Laat het champignonmengsel iets afkoelen. Rasp de kaas.
Berei-
ding
Verkruimel de geitekaas en snij de olijven in plakjes. Schep de geitekaas, olijven en provencaalse kruiden door de champignons en vul de tomaten met dit mengsel. Zet de tomaten naast elkaar in een kleine lage ovenschaal. Strooi het paneermeel en de geraspte kaas erover. Bak de tomaten in een voorverwarmde oven van 200 graden Celsius in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Lekker met groene tagliatelle.
Voedings-
waarde
Energie855 KiloJoules
204 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
6 gram
8 gram
1 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:25.