culinaire zaken .nl |
Vleestomaten gevuld met champignons en geitekaas | |||
Soort gerecht | Groentegerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Bewerkelijk | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
150 30 8 8 2 2 2 2 1 1 - - |
gram gram stuks stuks eetlepel bakje theelepel eetlepel eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
kaas (geite-,Holland) kaas olijf (gevuld) tomaat (vlees-) olie (olijf-) champignon sap (citroen-) meel (paneer-) kruiden (Provencaals) ui peper zout | ||
Voor- berei- ding |
Snijd van de bolle kant van de tomaten een kapje af en hol de tomaten uit. Bestrooi de binnenkant met zout en peper en laat de tomaten omgekeerd uitlekken. Hak de champignons fijn in de keukenmachine. Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een koekepan en fruit de ui even aan. Schep de champignons erdoor en bak deze al omscheppend tot het vocht verdampt is. Breng op smaak met citroensap en peper. Laat het champignonmengsel iets afkoelen. Rasp de kaas. | |||
Berei- ding |
Verkruimel de geitekaas en snij de olijven in plakjes. Schep de geitekaas, olijven en provencaalse kruiden door de champignons en vul de tomaten met dit mengsel. Zet de tomaten naast elkaar in een kleine lage ovenschaal. Strooi het paneermeel en de geraspte kaas erover. Bak de tomaten in een voorverwarmde oven van 200 graden Celsius in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Lekker met groene tagliatelle. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 855 KiloJoules 204 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 8 gram 1 gram |