culinaire
zaken
.nl
Spinazie met tomaat
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
4
60
1.50
1
1
10
-
kilogram
stuks
gram
theelepel
stuks
teentje
gram
naar smaak
spinazie
tomaat ingrediënt info
kaas
dragon (gedroogd)
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
boter (room-)
zout
Berei-
ding
Ui pellen en snipperen. Spinazie wassen en uitzoeken. Met aanhangend water in pan doen. Tomaten wassen en in plakjes snijden.
Spinazie op matig hoog vuur in 5 minuten laten slinken. Zout en dragon toevoegen. In nog 10 minuten gaarkoken. Intussen in braadpan boter smelten. Ui in 3 minuten glazig fruiten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Tomaat toevoegen en 2 minuten meewarmen. Spinazie goed afgieten en overdoen in schaal. Tomaatmengsel erover verdelen. Kaas erover strooien.
Voedings-
waarde
Energie678 KiloJoules
161 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
17 gram
13 gram
9 gram