culinaire
zaken
.nl
Sambal Goreng boontjes met paprika
(Scherp gekruide spercieboontjes)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
1
1
1
1
1
1
1
0.50
0.50
-
gram
theelepel
stuks
eetlepel
eetlepel
theelepel
eetlepel
eetlepel
stuks
theelepel
naar smaak
boon (sperzie-,vers)
sambal oelek
ui ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
sap (citroen-)
laos (poeder)
suiker
santen ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
knoflook (poeder) ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Snipper de ui. Snij de paprika in blokjes. Maak de spercieboontje schoon en snij deze in stukjes.
Berei-
ding
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui hierin. Voeg de sambal, laos en knoflookpoeder toe. Voeg 2.5 deciliter heet water toe plus de boontjes en de paprika. Voeg na 5 minuten het citroensap, de santen, suiker en zout toe en laat het vocht op een hoog vuur tot 1/4 verdampen.
Voedings-
waarde
Energie353 KiloJoules
84 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
10 gram
2 gram
1 gram