culinaire
zaken
.nl
Koolrabi met groene kruidensaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
20
20
4
2
2
-
-
deciliter
gram
gram
stuks
theelepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
melk ingrediënt info
margarine
bloem (tarwe-) ingrediënt info
koolrabi ingrediënt info
mosterd
bieslook (vers) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Schil de koolrabi's, snij ze doormidden en snij de helften in plakjes. Kook de koolrabi in water met zout in 10 a 15 minuten gaar. Laat de koolrabi uitlekken in een vergiet en vang 1 deciliter van het kookvocht op.
Smelt intussen de boter in een pan, roer de bloem erdoor en laat het mengsel 1 minuut zachtjes pruttelen. Voeg al roerende de melk en het opgevangen kookvocht toe en blijf roeren tot de saus gebonden is. Roer de mosterd en de kruiden erdoor en breng de saus met zout en peper op smaak. Roer de koolrabi door de saus.
Voedings-
waarde
Energie714 KiloJoules
170 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
23 gram
8 gram
12 gram