culinaire
zaken
.nl
Gegratineerde bloemkool
(Chou-fleur au gratin)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
100
10
1
1
deciliter
gram
gram
stuks
theelepel
saus (basis-,wit)
kaas
boter (room-)
kool (bloem-)ingrediënt info
kerrie (poeder)
Voor-
berei-
ding
Rasp de kaas.
Berei-
ding
Kook een grote "gefatsoeneerde" bloemkool in zijn geheel amper (dat is niet al te vlot doorprikbaar) gaar in ruim water. Schep uit, laat uitlekken en zichzelf droogdampen. Neem 4 deciliter van "Basissaus wit" (nu bereid met melk, dus "bloemkoolsausje") en kook daarin los 30 gram geraspte kaas, plus 2 snuif kerrie. Bedek een vuurvaste licht beboterde ronde vorm (= souffle-vorm). Zet de goed droge bloemkool daarop en bedek deze met de overblijvende saus en bestrooi het geheel met de rest van de kaas (= 70 gram). Plaats de schotel in een voorverwarmde oven van 200 graden Celcius. en laat in 'n 40 minuten de bloemkool heet worden en een goudbruin korstje krijgen. Serveertip: Als zelfstandige groenteschotel ("plat de legume"); lunch; voorgerecht.
Voedings-
waarde
Energie2693 KiloJoules
641 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
60 gram
21 gram
10 gram