culinaire
zaken
.nl
Bloemkoolsouffle
(Peynirli Karnabahar Suflesi)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2.50
150
40
25
1
-
-
deciliter
gram
gram
gram
stuks
naar smaak
naar smaak
melk ingrediënt info
kaas (oud,Goudse)
boter (room-)
bloem ingrediënt info
kool (bloem-)ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Verwijder de stronk en de bladeren van de bloemkool en leg de groente in koud water met wat zout. Was de bloemkool vervolgens zorgvuldig. Kook de bloemkool 6 minuten in kokend water zonder deksel en daarna nog 12 minuten met deksel. Giet de bloemkool af en spoel hem met koud water af. Verdeel hem in roosjes.

Verwarm de oven voor op 180 graden celsius. Leg de bloemkoolroosjes in een beboterde ovenvaste schaal. Roer de bloem, de melk en de boter door elkaar en schep er de kaas en wat zout en peper door. Verdeel het bloemmengsel over de bloemkool.

Laat de rest van de boter bruin worden en giet de hete boter over de bloemkool. Bak de bloemkoolsouffle 15-20 minuten in de oven.
Voedings-
waarde
Energie1379 KiloJoules
328 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
21 gram
15 gram
7 gram