culinaire
zaken
.nl
Marinade China
(Marinade voor varkensvlees)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2.50
4
2
2
1
1
0.50
0.25
-
centiliter
eetlepel
eetlepel
teentje
theelepel
stuks
eetlepel
eetlepel
naar smaak
sherry (droog)
saus (hoisin-,zoetzuur)
ketjap (manis)
knoflook ingrediënt info
djahe
ui ingrediënt info
jenever
suiker (basterd-,bruin)ingrediënt info
zout
Berei-
ding
We gebruiken 3 eetlepels droge sherry. De grote ui wordt fijngesneden. De knoflook wordt fijngehakt.

Klop de marinade goed glad. Gebruik deze marinade voor speklappen, varkenslappen of varkenskarbonade. Laat het een nacht intrekken en bak dan in wat margarine beide zijden knappend bruin. Eet bij witte rijst, nasi of bami.
Voedings-
waarde
Energie107 KiloJoules
25 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
3 gram
1 gram
1 gram