culinaire
zaken
.nl
Vrouwendijen 1
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
75
500
1
-
-
1
1
1
1
gram
gram
stuks
naar smaak
naar smaak
theelepel
stuks
gram
eetlepel
rijst ingrediënt info
gehakt (runder-)
ui ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
paprika (poeder) ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
bloem ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
Berei-
ding
Kook de rijst gaar in ruim water met zout (of met een bouillonblokje is ook lekker), en laat het uitlekken. Snipper de ui in hele kleine stukjes. Neem een koekenpan met anti-aanbaklaag. Gebruik een heel klein beetje boter. Bak nu de ui en het gehakt half gaar. Blijf voortdurend roeren. Het gehakt moet los blijven en niet kompleet gaar zijn. Laat de rijst en het gehakt in een kom afkoelen. Doe de rijst en het gehakt bij elkaar: doe er zout, zwarte peper, paprikapoeder en eventueel een theelepeltje gehaktkruiden bij. Kneed nu alles met de handen door elkaar. Het wordt een wat vettige massa. Maak nu van deze massa balletjes: neem een stuk ter grootte van flink een ei. Maak er een ovale, platte bal van (denk aan een vrouwendij). Leg deze balletjes een tijdje in de koelkast om ze wat stijver te laten worden. Klop het ei los in een diep bord en doe de bloem, met wat zout en peper erdoor heen geroerd, in een ander bord. Verwarm een flinke bodem olijfolie in een koekenpan. Wentel de balletjes eerst door het ei en dan door de bloem. Bak ze met een paar tegelijk in de olie. Ze worden licht-bruin van kleur, Het bakken duurt circa 5 minuten per kant. Zorg dat het niet te snel gaat. Laat de gebakken balletjes afkoelen. Je eet ze met de hand.
Voedings-
waarde
Energie2247 KiloJoules
535 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
17 gram
25 gram
1 gram