culinaire
zaken
.nl
Hapjes met aardappel en tomaat
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
2
1
1
0.25
-
-
gram
eetlepel
stuks
eetlepel
bolletje
naar smaak
naar smaak
aardappel ingrediënt info
basilicum (vers)ingrediënt info
tomaat (gedroogd,op olie) ingrediënt info
olie (olijf-,extra vierge ingrediënt info
kaas (mozzarella)ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Boen de aardappels onder de kraan schoon. Kook de aardappels in de schil gaar, giet ze af en laat ze afkoelen.

Pel de aardappels en snij deze in blokjes. Dep de tomaat droog met keukenpapier en snij deze fijn. Snij de mozzarella in piepkleine blokjes.

Meng de aardappel, tomaat, mozzarella, basilicum en olijfolie in een kom en breng het geheel op smaak met peper en zout.

Zet het enkele uren koel weg. Serveer dit hapje als kant en klaar hapje op lepels of maak kleine bergjes op plakjes komkommer.
Voedings-
waarde
Energie251 KiloJoules
60 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
6 gram
1 gram
1 gram