culinaire
zaken
.nl
Spies voor de barbecue - gevulde tomatenspies
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
50
50
20
100
2
1
2
gram
gram
gram
blaadje
gram
stuks
blik
eetlepel
tomaat (kers-) ingrediënt info
pasta (macaroni) ingrediënt info
kaas (belegen)
basilicum (vers)ingrediënt info
olijf (zwart,pitvrij)
ui ingrediënt info
artisjok (hart) ingrediënt info
olie (knoflook-) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Kook de macaroni. in ruim water met een beetje zout. Laat de macaroni uitlekken. Rasp de kaas. Hak de basilicum fijn. Snij de ui in partjes.

Meng de macaroni. kaas en basilicum door elkaar tot een smeuige massa.

Snij de tomaatjes in tweeen en hol de helften uit.
Berei-
ding
Vul de halve tomaatjes met het macaronimengsel. Druk de helften tegen elkaar. Rijg ze met zwarte olijven, partjes ui en artisjokharten aan spiezen.
Bestrijk de spiezen met knoflook-olie en rooster ze gaar.

Voedings-
waarde
Energie741 KiloJoules
176 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
17 gram
7 gram
2 gram