culinaire
zaken
.nl
Gevuld stokbrood op de barbecue
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
150
-
1
4
1
1
-
1
100
1
1
gram
naar smaak
eetlepel
eetlepel
eetlepel
theelepel
naar smaak
stuks
gram
stuks
stuks
boter (room-)
rasp (citroen-)
sap (citroen-)
dragon (vers)
peterselie (vers) ingrediënt info
paprika (poeder) ingrediënt info
zout
stokbrood (voorgebakken)
kipfilet (fumee)
paprika (rood) ingrediënt info
paprika (groen) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Knip de peterselie fijn. Knip de dragon fijn. Vermeng roomboter,
citroenrasp, citroensap, dragon, peterselie, paprikapoeder en zout tot een smeuiige kruidenboter.

Snij de paprika in ringetjes.

Snijd een voorgebakken stokbrood overlangs open. Smeer het brood in met de dragonboter en beleg het met dungesneden gerookte kipfilet en paprikaringen.
Berei-
ding
Bak de broden 15 minuten op het barbecuerooster hoog boven de
kooltjes. Als er geen hoog rooster aanwezig is, leg er dan aluminiumfolie onder. Let op: als het brood te dicht boven de kooltjes ligt is er kans op verbranding.

Dit brood kan ook in de oven worden klaargemaakt voor een lekkere lunch.
Voedings-
waarde
Energie1627 KiloJoules
387 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
17 gram
10 gram
3 gram