culinaire
zaken
.nl
Aardappelsalade
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
2.50
0.50
0.50
-
-
4
5
5
4
4
2
kilogram
deciliter
deciliter
deciliter
naar smaak
naar smaak
eetlepel
stuks
stuks
stengel
stuks
eetlepel
aardappel ingrediënt info
mayonaise ingrediënt info
sap (limoen-,vers)
olie (olijf-) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
mosterd
ei (kip)ingrediënt info
ui (voorjaars-) ingrediënt info
selderij (bleek-)ingrediënt info
augurk ingrediënt info
bieslook ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Hak de bieslook fijn. Snij de augurk in plakjes. Snij de bleekselderij
in plakjes. Snij de voorjaarsui in ringen. Kook de aardappelen circa 25 minuten in de schil. Pel ze en snijd ze in schijfjes.

Kook de eieren hard, pel ze en snij ze in plakjes.
Berei-
ding
Roer mayonaise, limoensap, olijfolie, zout, peper en mosterd tot een
saus. Schep deze saus door de nog warme aardappelplakjes en laat dit afkoelen.

Meng eierpartjes, lenteuitjes, bleekselderij en augurken door de aardappelen en strooi er bieslook over.
Voedings-
waarde
Energie6058 KiloJoules
1442 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
120 gram
28 gram
33 gram