culinaire
zaken
.nl
Rijst met krabsticks
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
1
1
2
2
1
150
2
gram
stuks
deciliter
eetlepel
eetlepel
stuks
gram
eetlepel
rijst ingrediënt info
bouillon (vis-,tablet)
azijn (wijn-,wit) ingrediënt info
suiker
saus (soja-,japans)
komkommer
krab (sticks)
sesamzaad ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Rooster de sesamzaad in een hete koekepan. Snij de krabstick in blokjes van 1 centimeter. Snij de komkommer in blokjes van ongeveer 1 centimeter.
Berei-
ding
Kook de rijst met 4 deciliter water en de verkruimelde bouillontablet volgens de gebruiksaanwijzing gaar en laat ze afkoelen.
Breng de azijn met de suiker aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Laat het azijnmengsel afkoelen en voeg de sojasaus toe. Schep de komkommer, de krabsticks en de saus door de rijst, doe dit over in een schaal en bestrooi met sesamzaad.
Voedings-
waarde
Energie1236 KiloJoules
294 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
52 gram
7 gram
2 gram