culinaire
zaken
.nl
Paprika - haring salade
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
6
4
3
1
1
1
1
1
0.25
-
-
-
-
eetlepel
stuks
eetlepel
stuks
eetlepel
stukje
stuks
stukje
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
naar smaak
halvanaise
haring (zout)
olie (olijf-) ingrediënt info
paprika (geel) ingrediënt info
sap (citroen-)
courgette (groen)ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
aubergine ingrediënt info
paprika (groen) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
peper (cayenne-) ingrediënt info
azijn (balsamico-) ingrediënt info
Berei-
ding
Voor de saus driekwart van de rode en driekwart van de gele paprika in de voorverwarmde hete oven bruin laten worden.
De paprika's ontvellen (eventueel met een dunschiller), schoon maken, afzonderlijk pureren en door een zeef wrijven.
Twee eetlepels rode paprikapuree door 3 eetlepels halvanaise roeren. De saus op smaak afmaken met een mespunt cayennepeper, zout en een klein scheutje balsamicoazijn.
Op dezelfde wijze de gele halvanaise maken.
De drie kleuren paprika en de buitenkant van de courgette en aubergine in staafjes snijden.
De diverse groenten afzonderlijk beetgaar blancheren en onder de koude kraan afspoelen.
De groenten met keukenpapier droog deppen en aanmaken met een dressing van olie, citroensap, peper en zout.
De haringfilets van de graat snijden, controleren op graatjes en in de lengte doorsnijden.
De groentestaafjes in het midden van 4 borden scheppen, de haringfilets hierop leggen en met de sausjes garneren.
Voedings-
waarde
Energie1396 KiloJoules
332 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
12 gram
26 gram
2 gram