culinaire
zaken
.nl
Toemis Reboeng
(Gestoofde en gekruide bamboe)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
10
5
2
2
1
1
1
1
1
1
1
1
-
gram
centimeter
stuks
stuks
eetlepel
teentje
stuks
stuks
theelepel
schijf
eetlepel
stuks
naar smaak
boter (bak-)
santen (blok) ingrediënt info
peper (groen) ingrediënt info
salam (blad)
suiker
knoflook ingrediënt info
peper (rood) ingrediënt info
bamboe (scheut) ingrediënt info
trassi
laos (vers)
asem (water) ingrediënt info
ui ingrediënt info
zout
Berei-
ding
We gebruiken een blikje bamboescheuten. De knoflook wordt fijngehakt. De lomboks worden ontpit. De ui wordt fijngesneden.

Snij de bamboe in fijne reepjes en kook ze circa 10 minuten. Snij de ui, knoflook en lomboks heel fijn en fruit ze met de kruiden (trassi, laos, zout, asem en salam) in boter lichtbruin. Blus dit mengsel met 2 deciliter heet water. Doe de bamboe erbij en laat het geheel 5 minuten sudderen. Voeg vervolgens santen en suiker naar smaak toe en laat het gerecht weer 5 minuten sudderen. Het kan nodig zijn dat er wat water toegevoegd moet worden.
Voedings-
waarde
Energie519 KiloJoules
124 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
7 gram
2 gram
1 gram