culinaire
zaken
.nl
Toemis Oedang Dan Peteh
(Garnalen met petehbonen)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
6
3
2
2
2
2
1
1
1
0.50
-
gram
stuks
gram
stuks
stuks
eetlepel
stuks
stuks
eetlepel
teentje
theelepel
naar smaak
garnaal (Hollands,gepeld)
peteh (boon)
suiker (Javaans)
peper (rood) ingrediënt info
peper (groen) ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
salam (blad)
ui ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
laos (poeder)
zout
Berei-
ding
Snij de petehbonen in smalle reepjes. Bestrooi de garnalen met wat peper (uit de molen) en zout en laat ze 10 minuten staan. Af en toe omscheppen. Ontpit de lomboks en snij ze in uiterst smalle reepjes. Fruit de gesnipperde ui tot hij begint te verkleuren en voeg dan de uitgeperste knoflook, petehbonen, salam, suiker, reepjes lombok en laos toe. Schep alles goed om en voeg 4 deciliter water toe. Beng het aan de kook en laat het 3 minuten flink doorkoken. Voeg naar eigen smaak nog wat zout toe. Schep vervolgens de garnalen door de saus. Ga door met omscheppen totdat de garnalen door en door warm zijn. Verwijder de salam en dien het gerecht op in een voorverwarmde schaal.
Voedings-
waarde
Energie781 KiloJoules
186 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
4 gram
23 gram
1 gram