culinaire
zaken
.nl
Toemis Katjang Pandjang
(Sperziebonen in pittige kokossaus)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
3
2
2
2
2
1
1
0.10
-
-
gram
deciliter
stuks
teentje
stuks
stuks
theelepel
theelepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
boon (sperzie-,vers)
santen ingrediënt info
salam (blad)
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
peper (rood) ingrediënt info
trassi
laos (poeder)
suiker (basterd-,bruin)ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
We gebruiken dikke santen. De knoflook wordt fijngehakt. De uien en lomboks worden in ringen gesneden.

Fruit in wat olie de ui, trassi en knoflook. Dan de lomboks, salam en laos erbij. Indien alles goed gefruit is dan de santen, sperziebonen, zout en peper naar smaak erbij en alles op ene laag vuur laten koken. De bonen niet te gaar laten worden.
Voedings-
waarde
Energie1337 KiloJoules
318 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
15 gram
7 gram
3 gram