culinaire
zaken
.nl
Tempeh Tante Truus
(Tempeh in kokossaus)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
4
2
2
2
2
1
1
1
0.50
0.25
0.25
-
centimeter
stuks
theelepel
gram
teentje
stuks
stuks
eetlepel
stuks
theelepel
blok
theelepel
naar smaak
santen (blok) ingrediënt info
kemirie (noot)
sambal oelek
suiker (Javaans)
knoflook ingrediënt info
salam (blad)
peper (rood) ingrediënt info
bieslook (vers) ingrediënt info
ui ingrediënt info
laos (poeder)
tempe
sereh (poeder)
zout
Berei-
ding
De ui wordt gesnipperd. De kemiris worden gepoft. De bieslook wordt gesneden. De knoflook wordt uitgeperst.

Snij de tempeh in 8 gelijke stukken. Breng 2.5 deciliter water aan de kook en voeg 0.25 theelepel zout toe. Kook hierin de tempeh 4 minuten en laat dan de tempeh in een vergiet uitlekken. Los de santen op in het kookvocht en breng het langzaam aan de kook. Stamp de ui, knoflook, sambal, suiker, laos, serehpoeder en de kemiris fijn. Voeg dit aan de santen toe en doe er de salambladeren bij. Roer alles krachtig door en laat het enkele minuten zachtjes koken. Leg dan de stukken tempeh erin en laat alles zachtjes doorkoken totdat een dikke saus is verkregen. Verwijder de salam en dien het gerecht op in een voorverwarmde schaal. Strooi wat bieslook erover en garneer met een bloem van rode lombok.
Voedings-
waarde
Energie645 KiloJoules
154 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
6 gram
3 gram
2 gram