culinaire
zaken
.nl
Tempeh Goreng Tepoeng
(Tempeh-beignets)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
3
12
4
3
3
1
1
0.50
0.50
0.50
-
-
deciliter
theelepel
teentje
eetlepel
stuks
stuks
toefje
blok
theelepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
olie ingrediënt info
maizena
knoflook ingrediënt info
meel (rijst-)
prei
ei (kip)ingrediënt info
peterselie (krul-,vers) ingrediënt info
tempe
ketoembar
komijn
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
We gebruiken 25 gram maizena en 75 gram rijstebloem. Het ei wordt losgeroerd. De knoflook wordt uitgeperst. De preien worden fijngesnipperd.

Snij de tempeh in repen van 1 x 3 centimeter. Vermeng in een kom de rijstebloem en maizena. Voeg ei, 3 eetlepels water, knoflook, ketoembar, djinten en wat zout en verse peper toe. Roer alles goed door elkaar. Voeg nog zoveel water toe zodat een vrij dik beslag ontstaat. Schep vervolgens de prei erdoor. Laat dit beslag 15 minuten staan. Roer daarna opnieuw alles goed door. Haal de repen tempeh door het beslag en bak ze in de hete olie goudbruin. Laat ze dan even uitlekken op keukenpapier. Garneer dit bijgerecht met een flinke toef krulpeterselie.
Voedings-
waarde
Energie2887 KiloJoules
687 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
40 gram
6 gram
5 gram