culinaire
zaken
.nl
Tempeh Goreng Oedang Dan Babi
(Tempeh met garnalen en varkensvlees)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
100
5
2
2
2
2
1
0.50
0.25
-
gram
gram
centimeter
teentje
stuks
eetlepel
stuks
stuks
blok
eetlepel
naar smaak
varkensvlees
garnaal (Hollands,gepeld)
santen (blok) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
kemirie (noot)
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
ui ingrediënt info
peper (rood) ingrediënt info
tempe
sambal trassi
zout
Berei-
ding
Het varkensvlees moet gaar zijn. De kemiris worden gepoft. De uien worden gesnipperd. De knoflook wordt uitgeperst.

Snij het varkensvlees in smalle repen. Stamp uien, knoflook, kemiris en sambal tot een pasta. Breng 2.5 deciliter water aan de kook en los de santen hierin op en voeg wat zout toe. Bak de pasta in 4 minuten onder voortdurend omscheppen. Voeg dan de opgeloste santen en varkensvlees toe. Roer alles door elkaar en voeg de tempeh toe. Weer omscheppen en heel zachtjes laten koken totdat de tempeh gaar is. Schep dan de garnalen erbij en laat alles nog 1 minuut zachtjes doorkoken. Dien dit gerecht op in een voorverwarmde schaal. Als garnering een bloem van rode lombok.
Voedings-
waarde
Energie1086 KiloJoules
259 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
6 gram
12 gram
2 gram