culinaire
zaken
.nl
Sate Udang
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
5
5
30
1.50
12
10
2
2
1
1
0.50
-
-
deciliter
centiliter
centiliter
gram
centiliter
stuks
gram
theelepel
theelepel
theelepel
bosje
stuks
naar smaak
naar smaak
melk (kokos-) ingrediënt info
ketjap (manis)
ketjap (manis)
sereh
olie ingrediënt info
garnaal (Chinees(gamba))
sereh (vers)
sap (citroen-)
koriander (poeder)
komijn
koriander (vers)
ui ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Stamp de halve ui en de fijngesneden citroengras fijn en meng dit met de overige ingredienten behalve de garnalen en de verse koriander. In dit mengsel marineren wij de garnalen voor circa 6 uur. Apart maken we nu een mengsel van 5cl zoete ketjap 1 eetlepel olie en een scheut citroensap. Rijg de garnalen op de satestokjes en haal de garnalen eerst door het gemaakte ketjap mengsel rooster de sate's. Besprenkel de garnalen meermaals met het mengsel van de ketjap, citroensap en de olie. Bij dit gerecht serveren we altijd de tumissaus en bij de uitgifte besprenkelen we de sate met gehakte verse koriander.
Voedings-
waarde
Energie327 KiloJoules
78 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
5 gram
18 gram
2 gram