culinaire
zaken
.nl
Sate Toesoek Babi of Sapi
(Sate van varkens- of rundvlees)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
7.50
7.50
1
1
1
1
1
0.25
-
-
gram
centiliter
centiliter
stuks
theelepel
theelepel
teentje
theelepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
varkenshamlap
water
melk ingrediënt info
ui ingrediënt info
ketoembar
trassi
knoflook ingrediënt info
komijn
suiker (basterd-,bruin)ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Ui wordt fijngesneden. Knoflook wordt fijngehakt.

500 gram vlees is genoeg voor zo'n 20 sate's. Snij het vlees in grote dobbelstenen. Vermeng dit met djinten, zout, peper, suiker en ketoembar. Fruit in wat olie de trassi, knoflook en de uien. Bak hierin het vlees bruin. Voeg dan melk en water toe. Laat het op een klein vuur sudderen totdat het vocht verdampt is. Prik dan het vlees aan pennen en rooster ze in de grill of op de barbecue. Altijd warm serveren met sate-saus.
Voedings-
waarde
Energie776 KiloJoules
185 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
3 gram
27 gram
1 gram