culinaire
zaken
.nl
Sate Sappie
(Sate van rundvlees)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
1.50
4
4
3
2
2
1
1
1
1
1
0.50
0.50
0.50
0.50
0.50
-
-
gram
deciliter
theelepel
stuks
gram
teentje
stuks
stuks
theelepel
theelepel
eetlepel
theelepel
theelepel
theelepel
theelepel
theelepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
rundvlees
santen ingrediënt info
ketoembar
kemirie (noot)
suiker (Javaans)
knoflook ingrediënt info
djeroek poeroet
ui ingrediënt info
sambal oelek
trassi
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
sap (citroen-)
kentjoer (poeder)
laos (poeder)
kurkuma (poeder)
djahe
komijn
zout
zout
Berei-
ding
Snij het vlees in stukjes. Stamp of wrijf de ui, knoflook en kemiris fijn met toevoeging van alle kruiden. Meng de kruiden door de santen en voeg een paar druppels citroensap toe. Terwijl het vlees geroosterd wordt, wordt het met de saus besprenkeld.
Voedings-
waarde
Energie2395 KiloJoules
570 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
7 gram
27 gram
2 gram