culinaire
zaken
.nl
Sate Oedang
(Sate van grote garnalen)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
18
4
2
2
1
0.50
stuks
eetlepel
teentje
theelepel
eetlepel
stuks
garnaal (Chinees(gamba))
ketjap (manis)
knoflook ingrediënt info
sambal oelek
suiker
citroen
Berei-
ding
Dit is heel verfijnd van smaak. Sate's van scampi's (grote garnalen). Verwijder het darmkanaal, snij ze doormidden en wrijf ze in met wat peper en zout. Marineer ze in het mengsel van ketjap (1 kopje), sambal, suiker, citroensap en uitgeperste knoflook. Enkele uren laten staan. Voor het roosteren steekt men 2 stokjes door iedere helft. Serveren met pangangsaus.
Voedings-
waarde
Energie223 KiloJoules
53 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
25 gram
0 gram