culinaire
zaken
.nl
Sate Babi Marinade
(Sate van varkensvlees)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
24
3
2
2
2
1
1
0.50
0.25
-
gram
gram
gram
stuks
teentje
eetlepel
theelepel
theelepel
theelepel
eetlepel
naar smaak
varkensvlees
boter (bak-)
suiker (Javaans)
ui (sjalot) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ketjap (manis)
djahe
ketoembar
laos (poeder)
asem (water) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Snij het vlees in dobbelsteentjes. De fijngesneden sjalotjes worden met de fijngehakte knoflook en kruiden vermengd. Dit mengsel zo fijn mogelijk vermalen. Smelt de boter gedurende korte tijd, haal het van het vuur en roer kruiden en ketjap erdoor. Voeg hieraan het vlees toe en laat het gedurende 30 minuten marineren. Rijg het vlees dan aan de stokjes en rooster dit. Bij deze sate zijn sambal katjang en sambal djeroek erg lekker.
Voedings-
waarde
Energie1489 KiloJoules
355 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
2 gram
22 gram
0 gram