culinaire
zaken
.nl
Sambal Peteh
(Sambal met petehbonen)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
10
4
4
1
1
1
1
1
1
0.50
-
gram
centimeter
theelepel
teentje
theelepel
stuks
eetlepel
eetlepel
eetlepel
stuks
pot
naar smaak
garnaal (Hollands,gepeld)
santen (blok) ingrediënt info
sambal oelek
knoflook ingrediënt info
laos (poeder)
ui ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
trassiwater
asem (water) ingrediënt info
sereh (vers)
peteh (boon)
zout
Berei-
ding
Stamp en braad de kruiden, behalve de sereh. Meng de sambal, trassi en asem door het mengsel. Even laten doorkoken en dan de petehbonen, garnalen en santen toevoegen. Dit mengsel laten doorkoken tot de olie boven komt drijven.
Voedings-
waarde
Energie1011 KiloJoules
241 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
5 gram
13 gram
1 gram