culinaire
zaken
.nl
Sambal John
(Sambal eigen stijl)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
24
5
3
2
2
2
2
1
1
deciliter
gram
stuks
teentje
stuks
theelepel
theelepel
stuks
theelepel
eetlepel
olie ingrediënt info
suiker (Javaans)
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
sereh (vers)
trassi
laos (poeder)
salam (blad)
sambal oelek
ketjap (manis)
Berei-
ding
Gebruik ipv 1 theelepel sambal een pot van 750 gram sambal. Giet de olie in een diepe braadpan. Fruit hierin de knoflook, trassi, uien, en de laos. Voeg daarna de sereh, blaadjes salam, javaanse suiker (bruine suiker kan ook) en sambal toe. Laat alles goed warm worden. Giet er dan ketjap bij totdat de sambal een donkerbruine kleur krijgt. Goed blijven omscheppen. Op een laag vuur laten indikken. De olie is dan goed ingetrokken en de sambal john is klaar. Deze sambal is in de koelkast lang houdbaar. Salamat Makan.
Voedings-
waarde
Energie1291 KiloJoules
307 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
14 gram
3 gram
3 gram