culinaire
zaken
.nl
Sambal Goreng Tempeh II
(Gekruide tempeh)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
3
2
2
1
1
1
0.25
-
-
theelepel
stuks
stuks
eetlepel
theelepel
teentje
blok
naar smaak
naar smaak
laos (poeder)
salam (blad)
ui ingrediënt info
ketjap (manis)
trassi
knoflook ingrediënt info
tempe
zout
nootmuskaatingrediënt info
Berei-
ding
Snij de tempeh in reepjes van 4 centimeter lang en 0.5 centimeter dik. Bak de tempeh in olie goudbruin en laat het uitlekken. Fruit dan in wat olie de uien, knoflook, trassi. Doe er dan wat sambal, laos, zout en nootmuskaat bij. Zet het vuur laag en doe er de uitgelekte tempeh en salam bij. Roer alles goed door elkaar en vermeng nog met de ketjap. Af laten koelen en koud serveren.
Voedings-
waarde
Energie82 KiloJoules
20 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
3 gram
1 gram
1 gram