culinaire
zaken
.nl
Sambal Goreng Djagoeng
(Gekruide mais met gehakt en paprika)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
3
1
1
1
1
-
-
-
gram
stuks
teentje
blik
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
gehakt (half-om-half)
paprika (rood) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
mais (blik)
ui ingrediënt info
trassi
zout
peper ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
Berei-
ding
Knoflook fijnhakken. Ui fijnsnijden. Paprika in blokjes snijden. Het blikje mais laten uitlekken. Fruit in wat olie de uien, trassi, knoflook en de paprika (i.p.v. 3 rode kan ook 2 rode en 1 groene of 2 groene en 1 rode) totdat de uien bruin zijn. Doe er het gehakt bij en maak af met de kruiden. Het gehakt moet rullig zijn voordat de mais er als laatste bijgaat. Serveer dit gerecht bij warme witte rijst.
Voedings-
waarde
Energie930 KiloJoules
221 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
13 gram
10 gram
4 gram