culinaire
zaken
.nl
Sambal Goreng Babi Taotjo
(Gekruid varkensvlees speciaal)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
3
3
2
1
1
1
1
0.50
0.25
-
-
-
gram
stuks
eetlepel
teentje
theelepel
stuks
stuks
theelepel
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
varkensvlees (mager)
peper (rood) ingrediënt info
taotjo
knoflook ingrediënt info
laos (poeder)
ui ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
trassi
suiker (basterd-,bruin)ingrediënt info
asem (gebrand) ingrediënt info
zout
nootmuskaatingrediënt info
ketjap (manis)
Berei-
ding
Lomboks en ui fijnsnijden. Paprika in blokjes snijden. Knoflook fijnhakken. Fruit in wat olie de ui, knoflook, trassi, lombok (of paprika) en de asem. Is de ui bruin, dan het vlees erbij en croquant laten worden. Hierna wat ketjap, de taotjo en suiker toevoegen. Nu circa 10 minuten laten sudderen en afkruiden met zout en nootmuskaat. Het geheel mag niet te droog worden. Voorkom dit door een weinig water toe te voegen. Niet te groot vuur gebruiken Opdienen bij witte rijst.
Voedings-
waarde
Energie149 KiloJoules
35 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
1 gram
2 gram