culinaire
zaken
.nl
Sambal Goreng Ati Patjoel
(Gekruide lever)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
1.50
3
3
2
2
1
1
1
1
0.10
-
gram
deciliter
teentje
stuks
eetlepel
stuks
stuks
stuks
theelepel
theelepel
eetlepel
naar smaak
runderlever
santen ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
kemirie (noot)
asem (water) ingrediënt info
peper (rood) ingrediënt info
ui ingrediënt info
sereh (vers)
trassi
laos (poeder)
suiker (basterd-,bruin)ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Knoflook fijnhakken. Lomboks en ui fijnsnijden. Kemiries fijnstampen. Fruit in wat olie de knoflook, trassi, ui, lombok, kemiries, laos, suiker en de sereh. Doe er dan de blokjes lever bij en bak deze goed aan. Dan het asemwater en als laatste de santen. Laat op een klein vuur indikken. Serveer bij witte rijst.
Voedings-
waarde
Energie800 KiloJoules
190 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
6 gram
3 gram
2 gram