culinaire
zaken
.nl
Sambal Badjak I
(Gebakken sambal)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
10
10
3
3
2
2
1
1
1
stuks
stuks
teentje
stuks
theelepel
stuks
stuks
eetlepel
theelepel
peper (rood) ingrediënt info
kemirie (noot)
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
trassi
laurier (blad)
sereh (vers)
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
laos (poeder)
Berei-
ding
Snij de lomboks in kleine stukjes en deel de kimiries in vieren. Maak dit samen fijn met de trassi, ui en de knoflook. Het beste hiervoor is een vleesmolen. In ieder geval moet het erg fijn zijn. Doe 2 kopjes olie in een juspan en fruit het geheel met de laurierblaadjes, loas en sereh op een middelmatig vuur. Goed blijven omroeren zodat het niet aanbakt. Temper het vuur en proef af en toe. Wil men meer maken, dan meer lombok, uien, trassi en knoflook gebruiken. Na verloop van tijd is de olie goed ingetrokken en de sambal is klaar.
Voedings-
waarde
Energie917 KiloJoules
218 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
12 gram
6 gram
5 gram