culinaire
zaken
.nl
Sajoer Toemis Djampoeradoek
(Gekruide kool met ei en garnalen)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
100
5
2
2
2
1
1
-
gram
gram
centimeter
theelepel
eetlepel
stuks
stuks
stuks
naar smaak
kool (wit)
garnaal (Hollands,gepeld)
santen (blok) ingrediënt info
trassi
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
ui (rood) ingrediënt info
peper (rood) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Fruit de kleingesneden ui en lombok in de olie. Dan de trassi, kool, zout en zoveel kokend water toevoegen, dat de massa net niet onder staat. Laat dit even koken. Klop de eieren en voeg dit samen met de garnalen en de santen toe. Laat dit koken tot het gerecht bijna gaar en droog is. De kool mag niet te zacht zijn.
Voedings-
waarde
Energie936 KiloJoules
223 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
10 gram
12 gram
1 gram