culinaire
zaken
.nl
Sajoer Tjampoer
(Gekruide groenten met vlees en garnalen)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
200
150
20
12
6
3
1
1
1
0.50
-
-
gram
gram
gram
gram
gram
stuks
teentje
theelepel
kopje
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
kool (wit)
varkensvlees (mager)
gehakt (garnaal)
selderij (blad-)ingrediënt info
bloem ingrediënt info
wortel
knoflook ingrediënt info
laos (poeder)
vermicelli (fijn)
ei (kip)ingrediënt info
prei
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Snij het varkensvlees in klein blokjes Snij de selderij, de witte kool fijn. Hak de knoflook fijn.

Trek van het vlees 1 liter bouillon. Voeg nog 1 bouillonblokje toe. Klop het ei en vermeng het met de garnalen, bloem, zout en peper. Maak hier balletjes van. Bak de balletjes in wat olie krokant en laat ze goed uitlekken in een vergiet. Fruit verder in wat olie de knoflook en de laos en doe dit tezamen met de groenten in de bouillon. Ook de vermicellie toevoegen. Laat dit alles circa 15 minuten sudderen. Doe er dan de balletjes bij.
Voedings-
waarde
Energie306 KiloJoules
73 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
13 gram
4 gram
1 gram